Ik ben Willeke

Mijn naam is Willeke van der Neut. Ik ben sinds 2013 werkzaam als gespecialiseerd bekkenfysiotherapeute in verschillende regio’s. Na mijn opleiding als algemeen fysiotherapeute heb ik de 3-jarige master bekkenfysiotherapie aan de SOMT gedaan.

Mijn verhaal

Het vak bekkenfysiotherapie vind ik geweldig. Je kan mensen hier helpen op de meest primaire gebieden die er zijn. Poepen, plassen, vrijen en zwangerschap. Het feit dat er nog steeds zo’n taboe op is maakt de behandeling en vooral het resultaat extra bijzonder.

Het is een jong vak en er kan nog een heleboel bekendheid aan worden gegeven. Ik vind het enorm jammer dat zo veel mensen niet weten dat er aan de klachten, waar ze soms al jarenlang mee lopen, vaak goed wat aan te doen is. Hetzij door tijdgebrek, hetzij door angst of zelfs door onnodige acceptatie van de klacht.

Waarbij enkele oefeningen of adviezen al duidelijk verschil kunnen maken.

Het begin van BekkenVisie

 Een Visie is een inspirerend, uitdagend en dynamisch beeld van de toekomst.

Het idee van deze website is ontstaan in deze tijd dat we allemaal in quarantaine zitten. Op het moment dat ik dit schrijf zitten we er middenin. Echt verschrikkelijk en ik hoop dat we er snel doorheen zijn.

Wat mij wel opvalt is dat in zo’n verschrikkelijke tijd er ook veel goede en creatieve ideeën ontstaan.

Maandag hebben wij te horen gekregen dat we niet meer ‘hands on’ mogen behandelen. Een begrijpelijke en noodzakelijke regel maar wat vinden we dat als therapeuten jammer. Therapie op afstand dat kan toch helemaal niet? En toch, een dag later zijn veel van mijn collega’s positief. Eigenlijk kunnen we enorm veel doen. Kunnen we echt nog iets betekenen voor onze mensen.

Ook nieuwe patiënten kunnen we heel goed helpen. Met het uitleggen van wat er aan de hand is, het geven van de adviezen voor het dagelijks leven en het opstarten van de oefeningen.

Immers, in de praktijk ben ik soms ook het grootste deel van de dag aan het praten en coachen.

En deze positieve ervaring zorgde samen met het feit dat ik het verschrikkelijk vind dat nog zoveel mensen hun klachten maar voor lief nemen, dat deze website ontstond.

Ik hoop jullie allemaal snel te spreken!

Ik help je graag in mijn praktijk of tijdens een eConsult!