BekkenVisie

Omdat iedereen weer in de praktijk mag langskomen is online plannen niet meer mogelijk. Dan zijn de mogelijkheden namelijk minimaal omdat de werkagenda steeds veranderd,  wij hebben de afgelopen periode gemerkt dat een econsult echter wel erg goed werkt! Dus wil je hier gebruik van maken bel of mail mij en dan zorg ik dat je snel geholpen wordt!  

 

Mocht u onverhoopt uw afspraak of consult niet na kunnen komen dan kunt u deze minimaal 24 uur van tevoren af zeggen. Gebeurt dit niet dan zal het consult in rekening worden gebracht

 

 

Bel nu voor een Afspraak

eConsult?

Heb je vragen over de inhoud en werking van een eConsult? Zie hieronder de meest gestelde vragen.

Mailen

Liever een mailtje sturen voordat je een afspraak in plant? Dat kan! Mijn emailadres staat onderaan de pagina.

Privacy

Uiteraard houden wij ons strikt aan alle regels omtrent privacy en beschermen wij jouw gegevens.

Vragen

We begrijpen dat je misschien vragen hebt over het eConsult of over de afspraak. Hieronder proberen we deze zo goed mogelijk te beantwoorden. Staat je vraag er niet tussen. Stuur ons dan gerust een email.

Is een eConsult een volledige vervanging van een reguliere behandeling in de praktijk?

Een eConsult is een goede manier om snel veel informatie en oefeningen te kunnen geven. Ontzettend veel van ons werk bestaat nu net uit die taken. Uit de praktijk blijkt dat mensen vaak na 2 behandelingen terugkomen met minder klachten.  Spiertraining duurt lang voordat dit effect heeft en veel van mijn cliënten hebben al veel eerder effect van de behandeling. Dit is dan als gevolg van de uitleg, adviezen over lifestyle en de oefeningen. Er is natuurlijk geen mogelijkheid tot inwendig onderzoek en behandeling met bijvoorbeeld biofeedback, dit is bij sommige klachten wel een duidelijke meerwaarde. Mocht dit bij jou het geval zijn dan gaan we samen naar een oplossing zoeken.

Wat nou als ik na de econsult therapie alsnog naar een bekkenfysiotherapeut op locatie moet?

Natuurlijk hoop ik je volledig klachtenvrij te kunnen maken. Dit is helaas niet altijd zo. Ook niet in de praktijk. Ik zal altijd kijken of een onderzoek of andere ‘hands-on’ technieken nodig zijn en je dan adviseren om contact op te nemen met een bekkenfysiotherapeut bij jou in de buurt. Zelf ben ik werkzaam op verschillende locaties in Nederland maar als dit niet haalbaar is zal ik zorgen voor een overdracht naar een goede collega mocht je besluiten daar naartoe te gaan.

Worden de behandelingen vergoed door de zorgverzekering?

Helaas worden eConsulten door de meeste zorgverzekeringen normaal gesproken niet vergoed. Nu in deze tijd dat we geen fysieke behandeling mogen uitvoeren wordt het wel (deels) vergoed. Als fysiotherapeuten zijn we al jaren bezig om de eConsulten vergoed te krijgen omdat het een waardevolle manier van behandelen is, op dit moment lijkt het er echter op dat deze vergoedingen tijdelijk zijn. Neemt gerust contact op als je vragen hebt over de mogelijkheid tot vergoeding.

Is contact via whats app mogelijk?

Nee, dit is helaas niet beveiligd. We werken alleen met goedgekeurde systemen zodat de privacy altijd gewaarborgd is.

Wat als ik een klacht of compliment heb?

Complimenten horen we natuurlijk graag maar nog fijner is het als andere ze horen. Bij de afsluiting van de behandeling krijg je een korte evaluatie toegestuurd (als je daar toestemming voor geeft).  Hierop mogen alle opmerkingen, klachten en complimenten.

Met eventuele klachten blijf je natuurlijk niet wachten tot het eind. Die hoor ik graag meteen. Samen gaan we dan kijken naar het probleem en hopelijk vinden we dan snel een oplossing.

Vanaf 1 januari 2017 is de Wet kwaliteit klachten en geschillen zorg (Wkkgz) van kracht onder andere voor klachten en geschillen. Deze wet regelt hoe klachten over zorgaanbieders ingediend kunnen worden en hoe opvolging moet worden gegeven aan de klacht.

Ik ben aangesloten bij het Keurmerk Fysiotherapie dus mochten we er niet uitkomen mag je altijd contact opnemen met dit keurmerk.

https://www.keurmerkfysiotherapie.nl/praktijk/klachtenregeling/

Is mijn privacy gewaarborgd?

We werken alleen met goedgekeurde systemen zodat de privacy altijd gewaarborgd is.

Wij werken volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) Ik ga dus zeer zorgvuldig om met privacy gevoelige informatie. En zal ook nooit zonder toestemming informatie delen met anderen.