Bekkeninstabiliteit test

Doe nu de online bekkeninstabiliteit test en ontvang direct een gedetailleerd advies. De bekkencheck duurt ongeveer 10 min, is volledige anoniem en gratis.

Online Bekkeninstabiliteit test

Met de online bekkeninstabiliteit test kunt u klachten omtrent bekkenpijn, ontlasting, urineverlies, verzakking en seksuele klachten aangeven. Door het beantwoorden van gedetailleerde vragen over uw bekken ontvangt u direct een voorlopig advies

 

In 10 min advies

Binnen 10 min ontvang je een voorlopig advies van een geregistreerd bekkenfysiotherapeut.

Volledig anoniem

We vragen geen persoonlijk informatie en alles wat je invult blijft vertrouwelijk.

Gratis

De bekken test is volledig gratis. U ontvangt een indicatie voor uw bekkenklachten.

Symptomen van bekkeninstabiliteit

De meest voorkomende symptomen bij bekkeninstabiliteit zijn:

 • pijn in de onderrug
 • pijn in de achterkant of voorkant van het bekken
 • pijn rond het stuitje
 • pijn bij het lopen of traplopen
 • pijn bij omdraaien in bed

Afhankelijk van welke symptomen op jou van toepassing zijn, kun je een aantal acties ondernemen om deze te verminderen. De bekkeninstabiliteit test geeft je een gericht advies wat je hier tegen kunt doen. 

 

Heb ik bekkeninstabiliteit?

Als je wil weten of je last hebt van bekkeninstabiliteit, ook wel bekkenpijn, kun je de online bekken test doen. Deze online test duurt ongeveer 10 min en geeft je gelijk een voorlopig advies over jouw bekken. Goed om te weten, de term bekkeninstabiliteit proberen we eigenlijk niet meer te gebruiken. Het zijn namelijk  niet je bekken wat instabiel is. Als mensen het over bekkeninstabiliteit hebben is er nog altijd een grote associatie met niks meer kunnen, in een rolstoel komen en er nog jaren last van hebben. Maar dat is gelukkig niet zo. We hebben het daarom liever over bekkenpijn. 

Hoe werkt de bekkeninstabiliteit test?

De bekken test bestaat uit ongeveer 20 tot 25 vragen om een goed beeld te krijgen van jouw bekkenbodem en de klachten die je nu ervaart. We stellen onder andere vragen over de plaats van je bekkenklachten, maar ook over je gezondheid. Ervaar je bijvoorbeeld bekkenpijn tijdens je zwangerschap of ben je misschien juist net bevallen? Al deze factoren spelen een rol en zorgen er voor dat het advies van de bekken test voor iedereen anders is.

Is de bekkeninstabiliteit test gratis?

Ja. De bekkeninstabiliteit test is volledig gratis. Niet geheel onbelangrijk de bekken test is ook volledig anoniem en we zullen je dan ook nooit vragen om persoonlijke gegevens zoals je naam of email achter te laten. 

Doe de Rücklauftest

De Rücklauftest is een gemakkelijke eerste fysieke test die je kunt uitvoeren om te testen of je last hebt van bekkenpijn. 

 • Hef je knie tot 90 graden in de heup en blijf staan op een been
 • Probeer 5 seconden lang je evenwicht te behouden
 • Kost dit te veel moeite en voel je herkenbare pijn, dan is de test positief

Wil je gerichter advies wat je hier aan kan doen, doorloop dan de bekkencheck. 

Doe de Actieve Straight Leg Raise Test
 • Ga plat op je rug liggen
 • Til een gestrekt been ongeveer 20 cm boven de grond
 • Kost dit veel moeite kost, levert dit herkenbare pijn? 

Dan is dit een positieve test voor bekkenpijn. Wil je een uitgebreider advies, doorloop dan de bekkencheck. 

active straight leg raise

Over de bekkeninstabiliteit test

De bekkeninstabiliteit test is ontwikkeld om een eerste voorlopige advies te geven over jouw bekkenbodem. Door het beantwoorden van vragen over jouw bekkenklachten ontvang je een persoonlijk advies van een geregistreerd bekkenfysiotherapeut. 

Bekken instabiliteit test